Kom je langs?

Kookstudio Op Smaak ligt op een idyllische plek in Ommen, op een es (verhoogde akker) aan de voet van de Besthmener Berg, grenzend aan een Natura 2000 gebied. In de directe omgeving kun je leuk wandelen, fietsen, kanoën. Het Pieterpad loopt hier vlak langs.

Welkom

De kookstudio is nieuw gebouwd

Het is een fijne ruimte met kookplekken voor zo’n 6 personen. In de winter verwarmen we de studio met een houtgestookte kachel waar je ook op kunt koken. Binnenkort bouwen we nog een kas, direct grenzend aan de studio. Zo kunnen we straks ook in de winter buiten eten onder glas, met een prachtig uitzicht over de tuin. Allerlei soorten verse groenten komen uit onze grote moestuin. Op een biologische manier gekweekt.
We werken bewust zonder onkruidverdelgers en kunstmest. Puur natuur dus. We hebben (nog) geen keurmerk, maar dat willen we wel op termijn. Er is een royaal terras waar we met goed weer buiten kunnen eten. 

Goed om te weten Natuurvoeding is geen dieet!
Het is een bewuste keuze voor producten die ons voeden in plaats van ‘vullen’.

De producten zijn: biologisch/biodynamisch, vitaal, in het seizoen, duurzaam, uit de volle grond, lokaal of regionaal, eerlijk. Daarom – en omdat we zoveel mogelijk het hele product gebruiken – zit het bomvol waardevolle voedingsstoffen die onze vitaliteit zullen ondersteunen.

In de biologische landbouw wordt geen gebruik gemaakt van synthetische bestrijdingsmiddelen (ook wel eufemistisch ‘gewasbeschermers’), antibiotica of kunstmest. De biodynamische landbouw gaat nog een stapje verder. Daar is sprake van een gesloten kringloopsysteem.

Bij de producten die we gebruiken letten we erop dat de herkomst zo regionaal mogelijk is.
Verder is het belangrijk dat de producenten van ons eten een eerlijke prijs krijgen.

 

Over mij

Ik ben Annemarie Holtslag

Interesse voor koken is me met de paplepel ingegoten. Van huis uit kookten we altijd zonder pakjes en zakjes en eten was een belangrijk ontmoetingsmoment. Jaren heb ik een intolerantie voor melk gehad, waardoor ik aanpassingen moest maken in de manier waarop ik kookte. Een van onze kinderen kwam in haar jeugd gevaarlijk dicht bij de ondervoedingsgrens. Ze was al jaren een overtuigd vegetariër. Ik moest leren hoe ik haar beter kon voeden.

Daardoor ben ik begonnen met de vegetarische koksopleiding De Groene Kookacademie. Een jaar lang vegetarisch koken met verse biologische producten. Helemaal volgens de natuurvoedingsprincipes: vers, biologisch/biodynamisch, in het seizoen, uit de volle grond. Als uitdaging, kregen we beperkende spelregels, zoals: werken met kaas en tomaat verboden. Hier heb ik vooral geleerd de maaltijden volwaardig en op smaak te maken. Mijn stage was in Frankrijk, op de ‘Ecolonie’, een prachtige plek in de Vogezen waar we dagelijks maaltijden bereidden voor een grote groep, zo’n 35 personen. Daarnaast heb ik al verschillende workshops georganiseerd. Omdat ik meer wilde weten over de theorie achter eten en me wilde verdiepen in natuurvoeding, heb ik de opleiding Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof in Driebergen gevolgd. Hier leerden we op een holistische manier naar eten en verteren te kijken. Stage heb ik onder andere gelopen in de Eemstuin in Uithuizermeeden.

Na mijn opleiding zijn we op zoek gegaan naar een stukje grond waar we meer zelfvoorzienend konden wonen en van waaruit ik een kookstudio kon beginnen. Dat hebben we hier in Ommen gevonden. We zijn nog druk met het bouwen van een kas aan de kookstudio en het huis. De moestuin is door Jurgen aangelegd; hij beheert hem ook. Het oogsten en verwerken van de groenten is dan weer mijn verantwoordelijkheid.

FAQ

Hier hebben we de meest gestelde vragen en hun antwoorden voor je op een rij gezet. Als je nog steeds vragen hebt of meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om je binnenkort in onze keuken te verwelkomen voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

We houden graag rekening met allergieën en dieetwensen. Neem hierover contact op met ons zodat teleurstellingen voorkomen kunnen worden.

Zeker! De workshops zijn toegankelijk voor iedereen. Er is genoeg ruimte voor vragen en samen maken we er een leuke, leerzame workshop van.

 

Kinderen zijn welkom. Om genoeg aandacht voor kinderen te hebben en leuke recepten, is het handig om hiervoor een kookworkshop op maat te boeken. Dan zijn alle wensen bespreekbaar en wordt het een leuke tijd.

Veel workshops zijn in een groepssetting. Heb je een specifieke vraag, of wil je bijvoorbeeld hulp bij menuplanning of inkopen/voorraadbeheer dan kun je contact opnemen voor een een-op-een-sessie.

 

Het is verstandig om confortabele kleding en schoenen te dragen. We staan best lang tijdens de workshop. Schorten en keukengerei zijn allemaal aanwezig.

Wil je graag je eigen messen meenemen, kan dat. Zorg dat het gelabeld is zodat er geen dingen kwijt kunnen raken. Het is handig wat bakjes en potjes mee te nemen. Zo kun je restjes van het eten mee naar huis nemen om later nog eens te genieten.

 

Koffie en thee zijn bij de prijs in begrepen. Wil je wat anders drinken dan water dan kan dat. Die drankjes worden achteraf apart afgerekend.

 

We werken tijdens de workshop met geprinte recepten. Die kunnen uiteraard mee naar huis. De gemaakte recepten sturen we ook digitaal naar je op.

 

Na het boeken van een workshop krijg je een factuur. Als de factuur betaald is, is de reservering definitief. Extra drankjes worden aan het eind van de workshop apart afgerekend.