Wij bieden workshops voor elk niveau, van beginners tot gevorderden.

Tijdens alle workshops is er aandacht voor hygiëne in de keuken, veilig werken en natuurlijk samen eten en bespreken wat we net hebben gekookt. 

Workshops

Vegetarisch/Veganistisch

In deze workshop ligt de nadruk op het samenstellen en klaarmaken van een smaakvolle, voedzame, gevarieerde vegetarische maaltijd, met zoveel mogelijk producten uit het seizoen. We maken graag alles zelf. Niks uit een pakje of zakje!

Preppen, ‘Zero-waste’ koken

Nog zo’n duurzame kooktip: vandaag niet naar de winkel. Je gaat koken met wat er is, we verwerken de restjes en kliekjes tot een volwaardige maaltijd. Je bespaart ook nog eens geld.

Ontbijt/broodbeleg

Goed nieuws voor de ‘moeilijke’ ontbijter, die wel uitgekeken is op yoghurt of muesli. In deze workshop bereiden we met verse groenten en noten een paar lekkere, gezonde ontbijtjes en toppings voor op brood.

Lekker zoet

Taarten, koekjes en nagerechten. Net zo lekker, maar dan een slagje gezonder. Zonder geraffineerde suikers (niet goed voor je!) en/of veganistisch.

Workshop op maat

Heb je zelf een onderwerp voor een workshop of een vraag over koken? Dan kunnen we in overleg het onderwerp kiezen voor de workshop die jij het lekkerst vindt.

Koken voor vrienden

We bereiden met maximaal 6 personen een maaltijd voor een grotere groep. Een vak apart, maar je hebt het bij ons zo onder de knie. Daar hoef je in het vervolg niet meer tegenop te zien.

Inmaken

Als er veel groenten rijp zijn op hetzelfde moment (te veel om zelf meteen op te eten), is het mooi om een wintervoorraad aan te leggen. Goed voor blije gezichten, een paar maanden later!

Voor wie zijn deze workshops bedoeld?

  • Mensen die (vaker) vegetarisch willen eten, maar niet goed weten hoe je vlees kunt vervangen en/of vleesvervangers helemaal kunt omzeilen.
  • Mensen die al aardig op weg zijn in de keuken, maar verdieping zoeken en hun mogelijkheden willen uitbreiden om straks nog gevarieerder te kunnen koken.
  • Mensen die hun leefstijl aan willen passen omdat ze duurzamer of gezonder willen eten.
  • Mensen met een dieet leren koken, niet vanuit beperkingen, maar vanuit mogelijkheden.
  • Als gezellig Team-Uitje met een blijvende meerwaarde.
  • Als Dagje Uit met familie of vrienden. Leuk, nuttig, leerzaam. Gezond idee!